Diabolus in HiFi

Tervetuloa uuteen blogiini. Diabolus in HiFi -blogin on tarkoitus käsitellä niin äänentoistollisia kuin musiikillisiakin asioita. Taustana minulla on parin kymmenen vuoden mittainen kokemus levyarvosteluiden sekä haastatteluiden teosta Suomi Finland Perkele -lehteen sekä http://www.imperiumi.net -nettisivulle. Äänentoistoa olen harrastanut 80-luvun puolivälistä asti.

Internetistä löytyy paljonkin sivustoja jotka ovat keskittyneet joko musiikkiin tai äänentoistoon. Harvemmassa ovat sivustot jotka sekoittavat nuo ainesosat ja luovat kokonaisuudesta jotain uutta. Ja juuri tämä on tarkoitukseni – sillä onhan luonnonmukaisen äänentoiston tarkoituksena juurikin palvella musiikkia. Asia, joka unohtuu turhan usein. 

No mitä sitten tältä sivustolta voi jatkossa käytännössä odottaa? Tulossa on ainakin levyarvosteluja klassikkoalbumeista hifi-arvot huomioiden, ja ehkä hieman uudemmistakin julkaisuista. Tarkoituksena on myös jatkaa taannoin Hifiharrastajien sivuilla aloittamaani ketjua jossa vertailtiin eri cd- ja lp-painoksia toisiinsa. Tuo ketju sai tuolloin paljon mielenkiintoa osakseen joten uskon sillä olevan tilausta vielä nykyäänkin – oikeastaan aihe on nykyään entistäkin tärkeämpi sillä uusintapainoksia vinyylillä julkaistaan alati kiihtyvällä tahdilla. HiFi -puolella tarkoitukseni on kirjoittaa juttuja erilaisista tarvikkeista, tviikeistä sekä laitteista ja tehdä myös erilaisia vertailuja. 

Musiikillinen makuni on varsin laaja; metalli on lähellä sydäntäni, mutta niin on moni muukin musiikin laji. Nautin kun saan kuunnella 60-luvun parhaita esityksiä, 70-luku on henkinen kotini ja 80-luvun heavy metal kirkastaa mieleni tilanteessa kuin tilanteessa. 90-luku oli minulle etsikkoaikaa ja innostuin grungesta siinä kuin moni muukin. Onneksi Savatage kuitenkin palautti minut jälleen ruotuun, ja black metalin sekä ruotsalaisen melodeathin nousu tarttui minuunkin. 2000 -luvulla olen tutustunut vaikkapa vanhaan iskelmään sekä 70-lukulaisiin singer-songwritereihin. Järisyttävä kokemus minulle oli ensimmäinen käyntini Saksassa M’era Luna -goottifestivaaleilla. Tutustuin siellä elektroniseen EBM-musiikkiin joka on noussut minulle erääksi tärkeimmistä musiikin lajeista.

Niinpä pidemmittä puheitta tervetuloa blogiini – toivottavasti löydät täältä kiinnostavaa luettavaa. Arvostan myös aktiivista otetta ja kommentoinnit otan kiitollisuudella vastaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Diabolus in HiFi

  1. Hei! Haluaisitko ottaa testiin hypisteltäväksi uutta Vaimeen Based S -akustiikkapaneelia? Se on kestävä ja hyvännäköinen edullisen hintatason vaimennuspaneeli. Lisätietoja https://vaimee.fi/s/

    T. Mika / Vaimee oy

    Tykkää

    1. Moi Mika, ja kiitos tarjouksesta. Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, olin reissun päällä. Minulla ei valitettavasti ole mahdollisuutta testata akustiikkapaneeleja sillä kuunteluhuoneessani ei ole yhtään kovaa seinää: etupäässä on valkokangas, oikealla levyhyllyt, vasemmalla verhoilla peitetyt ikkunat ja takana taas kankaalla peitetyt sermit.

      Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s