Iced Earth: Something wicked this way comes CD vs. LP

Amerikan Yhdysvalloista kotoisin oleva Iced Earth on kuulunut lähes koko historiansa ajan, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, metallimusiikin kärkeen. Bändin rosterista löytyy kerrassaan loistavia julkaisuja, joiden kirkkaimmaksi kärjeksi lähes poikkeuksetta luetaan ykkösnyrkki Something Wicked This Way Comes. Varsinkin levyn päättävä Something Wicked -trilogia on typerryttävän hieno esitys bändin osaamisesta. Kuunnellaanpas seuraavaksi vinyyli- ja cd-julkaisujen äänenlaadulliset erot.

CD-versiona minulla on alkuperäinen vuoden 1998 -painos, vinyyli on taasen uusiotuotantoa vuodelta 2016. Molemmat ovat Century Median julkaisemia.

Laserlevyn ja vinyylin erot ovat kohtalaisen selkeät. CD:llä on kirkkaammat ja todenmukaisemmat diskantit, eli rumpujen pellit toimivat luonnollisemmin. LP on taas muuten voitolla; ääni on kolmiulotteisempi ja orgaanisempi, varsinkin kitarat hyötyvät tästä ja ne tulevat hienosti ulos kaiutinkaapeista. Sanoisinko jopa vinyylin olevan musikaalisempi. 

Tällä kertaa en julista vertailulle voittajaa, vaan sen saa jokainen itse valita yo. kuvaukseen perustuen. 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s