Judas Priest: Painkiller CD vs. LP

Tuskinpa kukaan odotti aikoinaan että jo vuonna 1974 ensilevytyksensä tehnyt Judas Priest tekisi lähestulkoon uransa parhaan levytyksen armon vuonna 1990. Mutta niin vain kävi, Painkillerin aikana Priest oli käsittämättömän kovassa iskussa; raidat Kuten vaikkapa Painkiller ja Night Crawler kuuluvat ehdottomasti Judas Priest -kaanoniin.

Vinyylinä ja cd:nä minulla on Painkilleristä alkuperäiset 1990 CBS:n julkaisemat versiot, joten aloitetaanpas äänenlaadullinen vertailu.

Ei mene montakaan hetkeä huomata että tällä kertaa formaattien eroavaisuudet ovat varsin selkeät. Vinyylillä yläpää avautuu framille aivan erilailla kuin jossain määrin tumppu cd. Halfordin ääni raikaa vinyylillä kirkkaana ja kitarat soivat raikkaasti ja kuulostaa melkein kuin soittajat olisivat samassa huoneessa kanssani. CD on myös huomattavasti ”sisäsiistimpi” versio, vinyyli repii ja raastaa kuulijaansa aivan eri tavalla. Tällä kertaa voitto menee siis kirkkaasti vinyyliversiolle.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s