Therion: Theli CD vs. LP

Therion on yksi sinfonisen metallimusiikin uranuurtajia. Alunperin puhdasoppisena death metal -orkesterina aloittaneen bändin ensimmäinen enemmän sinfonisia elementtejä käyttänyt levytys on Lepaca Kliffoth, järjestyksessä bändin viides albumi. Varsinainen läpimurto tapahtui seuraavalla levyllä: vuonna 1997 Theli on jo varsinaista ”oopperaheviä” kuoroineen ja sinfonioineen. Monella taholla Theliä pidetään Therionin parhaiten onnistuneena hevin, oopperan ja sinfonian sekoituksena, eikä tämä liene kovin kaukana totuudesta.

Hallussani on alkuperäispainoksena cd vuodelta 1997 ja uusintapainosta edustava vinyyli vuodelta 2010.

Cd ja vinyyli ovat äänenlaadullisesti hyvin lähellä toisiaan, mitään valtavan suuria eroavaisuuksia ei soundissa ole. Sinänsä kumpikaan versio ei ole mitään hifi-referenssikamaa mutta kuuntelukelpoisia sentään. Pidemmän kuuntelusession jälkeen alkaa paljastua että cd vie tällä kertaa soundivoiton. Kitarat ovat cd:llä hieman elävämmät ja leviävät kaiuttimien ulkopuolelle, pysyen kuitenkin hyvin kasassa. Basso on laserlevyllä aavistuksen verran rikkaampi ja selkeämpi. Muuten eroavaisuudet ovat todella pieniä nyanssieroja. Kokonaisuudessaan cd vie kuitenkin tällä kertaa voiton.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s