Tarviketesti: Levykauppa Äxän gatefold-LP:n suojamuovi

Myönnän heti alkuun sivistymättömyyteni. Vaikka olen jo vuosikymmeniä harrastanut enemmässä tai vähemmässä määrin LP-levyjen kuuntelua ja keräilyä, en tiennyt että avattavat gatefold-kannet sisältäville levyille on olemassa omat suojamuovinsa.

Näin leyvkauppa Äxän mainoksen näistä suojamuoveista täysin vahingossa, ja laitoin välittömästi tilauksen menemään viidenkymmenen kappaleen paketista. Pienemmissä erissä niitä ei edes myydä. Mitenkään erityisen halpoja nämä suojamuovit eivät mielestäni ole, sillä paketille tuli hintaa noin neljäkymmentä euroa, melkein euron per kappale. No, aina sitä pitää kokeilla, josko yllättyisi iloisesti.

Ensimmäinen fiilikseni suojamuoveista on varovaisen positiivinen. Ne ovat kivan kirkkaat, eli niistä näkyy hyvin läpi, ja hieman glossymainen kiilto tuo levyjen kannet ja niiden värit hienosti esille. Muovit ovat kuitenkin melkoisen ohutta materiaalia, ja ehkä hieman halvan oloisia. Veikkaan että joku osapuoli tekee näillä ihan kivan katteen.

Alan laittaa ensimmäistä levyä muoviin, ja haasteet alkavat. Ensinnäkin vinskat täytyy poistaa pahveista operaation ajaksi, muuten hommasta ei tule yhtään mitään. Ja jostain käsittämättömästä syystä muovien korkeus on muutaman millimetrin liian pieni. Kansien ahtaminen muoveihin on turkasen vaikeaa puuhaa, ja siitä johtuvalla kiroilulla saa varmaan hankittua itselleen porttikiellon taivaaseen.

On myös erinomaisen helppoa saada muovitettavien kansien nurkat ”närsään”, kun niitä yrittää tunkea liian pieneen tilaan. Muutaman ensimmäisen levyn kohdalla tässä jo kärsimättömyyttäni onnistunkin, ja kiukkukäyrä kasvaa uhkaavaa vauhtia. Pikkuhiljaa opin tekemään touhun riittävän hitaasti, enkä enää vahingoita kansia, vaikkakin ahtaminen on edelleen todella hidasta ja tuskaisaa toimintaa.

Jostain syystä leveyssuunnassa ei olla näiden muovipussien kanssa säästelty, vaan ylimääräistä on suunnilleen viiden-kuuden millimetrin verran. Tässä ollaan varmastikin varauduttu siihen, että gatefold-levyjen paksuus vaihtelee, ja kaikki varmasti tässä suhteessa mahtuvat suojamuoviin. Hyvä näin. Tosin voi olla, että tämä tuottaa hankaluuksia perinteisessä levyhyllyssä levyjään säilyttävälle, koska ylimäärinen muovi jäänee helposti törröttämään ulos hyllystä. Minulla tätä pulmaa ei onneksi enää ole, koska hankin taannoin Tenhodesignin upean levyhyllyn (laita tuohon linkki juttuun).

Onko mahdollista, että vuoden paskin LP-tarvike on valittu jo helmikuussa? On hyvinkin, ovat nämä sen verran turhauttavia ja onnettomia kapineita. Seuraavaksi täytyy kokeilla onnea jonkun muun toimittajan kanssa.

gatefold lp suojamuovi levykauppa äx testi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s