Kate Bush: The Kick Inside CD vs. LP

Kate Bush on englantilainen multitalentti – häneltä sujuvat niin laulaminen, pianon soitto, biisinteko kuin tanssiminenkin. The Kick Inside on hänen debyyttialbuminsa, jolta löytyy myös valtaisaa listamenestystä nauttinut single Wuthering Heights. Vastaavaa singlelohkaisua ei sitten tuon jälkeen ole näkynytkään, sillä Katen varsin originaali ääni on jotain jota ei vain jäljitellä.


Tuntuu omituiselta että Kate Bush on jo 60-vuotias, sillä niin tuoreelta The Kick Inide edelleen kuulostaa. Siihen ei ole ajan hammas juurikaan pystynyt, vaikka levy on äänitetty jo vuonna 1975. Kate oli albumin julkaisun aikaan vain 19-vuotias, ja joitain hänen levylleen kirjoittamia lauluja tehdessään hän oli vasta 13-vuotias. Tenavatähti jos mikä.


Vertaillaanpa seuraavaksi cd- ja vinyylipainoksia. Ostin oman vinyylini juuri äskettäin levymessuilta eikä sitä ole vielä pesty, mutta eipä tuo niin nuukaa sillä levy näyttää puhtaalta eikä liiemmin napsu tai rahise. CD:llähän nuo asiat eivät ole ongelma.
CD:n ja vinyylin soundit eivät ole kovin kaukana toisistaan. Soundi on kirkas, analyyttinen ja musikaalinen. Kolmiulotteisuutta on reippaasti mukana, kuten myös leveyttä.

Hieman omituista on se että cd on soundiltaan kolmiulotteisempi, kun taas vinyyli on leveämpi. CD käy hieman päälle kuulijaan, vinyyli on enemmän ”laid back”. Muuten soundit ovat kovasti identtiset, on lähinnä makuasia kummasta pitää enemmän. Kallistun ehkä hieman vinyylin puolelle sen takia että sitä on helpompi kuunnella, cd:n päällekäyvä soundi voi olla pidemmän päällen rasittava.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s