Kauko Röyhkä: Onnenpäivä

Onnenpäivä on yksi Röyhkän parhaita levyjä. Suhteellisen lyhyeen levyn pituuteen on ahdettu hitti jos toinenkin – esimerkkinä vaikkapa Kanavaan Hukutettu ja Onnenpäivä. Onnenpäivä -levy on mitä mainioin esimerkki Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan synergiasta, biisit ja kitarat toimivat suorastaan erinomaisesti.

Vertaillaanpas tällä kertaa kahta vinyylipainosta keskenään; alkuperäistä vuoden 1983 painosta ja sitten Svartin ilmeisesti vuonna 2014 julkaistua uusintaversiota.

Alkuperäispainoksen soundit ovat kohtuullisen hyvin kohdallaan, mutta silti ei voi välttyä tunteelta että jotakin puuttuu. Tuon puuttuvan osan tuo mukanaan uusintapainos. Uudemmalla versiolla lautaset kilahtavat metallisemmin, kitarat tulevat enemmän iholle ja bassoa on mukava seurata. Voisi sanoa että uudelleenjulkaisu tuo bändin kyökin puolelta olohuoneeseen -aika massiivinen ero siis. 

Uusintapainos on jo myyty Svartilta loppuun, mutta hyvällä tuurilla tuota voisi ehkä vielä levykaupasta löytyä – mikäli levyä ei vielä hyllyssä ole niin ehdotan hankintaan ryhtymistä. Tämä levy n ”must” jokaiselle Röyhkä -fanille.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s