Mercyful Fate: 9 CD vs. LP

”9” on Mercyful Faten toistaiseksi viimeisin teos vuodelta 1999. Tuolloin bändi oli huikeassa vedossa; 9 edustaa bändin parasta äänitettyä tuotantoa, ja Wackenissa näkemäni liveveto oli mestarillinen suoritus. Äänitteistä minulla on hallussani originaali cd joka on julkaistu vuonna ’99 Metal Bladen toimesta, ja vuodelta 2009 Back on Blackin lisensoima verenpunainen uudelleenjulkaisu vinyylillä.

Vertaillaanpas sitten vinyyli- ja cd-julkaisuja toisiinsa. Tällä kertaa vaaka kallistuu nopeasti vinyylin puolelle: lp-formaatti hengittää luonnollisemmin, diskanteissa on ilmaa ja soundi on kolmiuloitteisempi. Myös bassot toistuvat voimakkaammin ja selkeämmin. Yleensäkin levyllä voi sanoa olevan varsin mainiot soundit, jotain mikä ei ole Mercyful Faten levyillä mikään itsestäänselvyys. 

Yksi kommentti artikkeliin ”Mercyful Fate: 9 CD vs. LP

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s