Metallica: Ride the Lightning CD vs. LP

Ride the Lightning on levy jolla Metallica alkoi tosissaan näyttää mistä thrash-kana pissaa. Ride the Lightning sisältää biisejä jotka kuuluvat edelleen Metallican keikkojen biisilistaan; esimerkkinä vaikkapa Creeping Death. Varsinainen yllätys levyllä oli aikanaan Fade to Black – slovaria ei metallikansa odottanut kuulevansa. 

Lp-versio minulla on Elektran originaalijulkaisu vuodelta 1984, cd:n painoksesta en saa selvää.

Ride the Lightningin soundipolitiikka on onnistunut kohtuullisen hyvin; soundit ovat jopa paremmat kuin seuraavalla menestyslevyllä, Master of Puppetsilla. Cd vs. Vinyyli -taistossa käy tällä kertaa päinvastoin kuin Master of Puppetsilla. Lp:n äänimaisema on sekä korkeampi että leveämpi kuin cd:llä. Vinyylin soundipolitiikka on myös avonaisempi ja täyteläisempi kuin cd:n. Voitto siis vinyylille.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s