Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Rajaportti CD vs. LP

Rajaportti -levyn aikoihin Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus oli jo lunastanut paikkansa suomalaisten raskaan rockin fanien sydämissä. Vastoin bändin aiempia kuvitelmia Niskalaukaus soi nyt radiossa päivästä toiseen, keikat olivat loppuunmyytyjä ja festarivedot olivat lähes hurmoshenkisiä tilaisuuksia. Aiemmin yhteistyökumppanina toiminut Tomi Tuomaala oli nyt vaihtunut Jarkko Martikaiseen; muutos joka omasta mielestäni alkoi viedä bändiä huonompaan suuntaan. Mutta mikäs siinä kun suosio vain jatkoi kasvamistaan. Levyn suurimmat hitit olivat Surupuku ja Lumessakahlaajat – biisit jotka soivat raskaan musiikin ystävien kollektiivisessa muistissa vielä pitkään levyn julkaisun jälkeen. 

Sekä lp- että cd -versiot minulla ovat vuodelta 2002, cd on Ranka Recordsin julkaisema, lp taasen Oskun Divarin.

Lp:n ja cd:n äänimaailmat ovat tällä kertaa suhteellisen lähellä toisiaan. Yleensä voi sanoa että levyn soundit ovat erittäin hyvät: bassot möyryävät, kitarat raapivat terhakkaasti ja rumpusoundit ovat kohdallaan. Lp:llä rumpujen lautaset soivat hieman cd:tä luonnollisemmin, cd:llä taasen alakerta toimii astetta voimakkaammin. Voisi sanoa että on makuasia kummasta pitää enemmän, joten en tällä kertaa julista voittajaa. 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s