Balansoitu vs. Balansoimaton kuulokejohto

Juuri hankkimani Musical Fidelityn kuulokevahvistin sekä Focalin Clear -kuulokkeet mahdollistavat balansoidun liitännän käytön kuulokevahvistimen ja kuulokkeiden välille. Kuulokevahvistimen ja Anthem -etuvahvistimeni välille balansoitu kytkentä ei valitettavasti ole mahdollista joten homma jää hieman ”puoliväliin”.

Päätin kuitenkin testata olisiko balansoidun XLR-liitännän ja tavallisen 6,3 mm jakki-liitännän välillä korvin kuultavaa eroa.

Testimusiikiksi valitsin mahdollisimman tuttuja kappaleita; Therionia, Megadethia ja CMX:ää muun muassa. Näistä ehkä eniten soittelin Megadethin Symphony of Destruction -kaksitoistatuumaista. Tämä kappale on suorastaan syöpynyt kuuloelimiini ja muistan koko biisin ulkoa soundeine kaikkineen.

Laitoin EP:n soimaan ja vaihdoin piuhaa puolessa välissä. Ei havaittavaa muutosta. Annoin levyn soida loppuun, vaihdoin piuhaa ja kuuntelin. Ihan kuin vasemmalla kuuluva hi-hat kuulostaisi hieman erilaiselta. Jälleen biisin puolessa välissä kaapelin vaihto, mutta tämä todisti vain sen että kyllä se hi-hat soi samalla tavalla molemmilla piuhoilla.

Sahattuani Symphony of Destructionia muutaman kerran, vaihdoin tilalle Therionia. Massiivinen Abba -cover Summernight City soi yhtä majesteettisesti molemmilla piuhoilla. Ei eroa, edelleenkään.Crowning of Atlantis, sama juttu.

Viimeisenä oljenkortena syötin äänentoistolaitteistolleni herkän Ruoste -biisin CMX:ltä. Ei edelleenkään eroa.

Johtopäätöksenä edellisestä on siis se että ainakaan minun laitteistollani ei huomaa äänenlaadussa eroa, käyttääkö kuulokevahvistimen ja kuulokkeiden välillä ”tavallista” vai balansoitua johtoa.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s