Testibiisi: CMX, Ruoste

Bändi: CMX

Levy: Aura

Kappale: Ruoste

Musiikkityyli: Rock

Formaatti: CD

Tidal linkki: https://tidal.com/browse/track/1467293

CMX aloitti hardocre punk -bändinä suunnilleen 35 vuotta sitten. Pohjoisen pojat kehittivät pian oman tyylinsä, jota toivat parhaiten ilmi erikoinen soitanta, Yrjänän vokaalit sekä sanoitukset.

On aika huimaa että bändi on yhä olemassa, nykyisessä pop & rock -maailmassa 35 vuotta on suunnilleen dinosauruksen ikä. CMX on myös luonut nahkaansa useasti, kokeiltu on niin progea, rockia kuin vielä kevyempääkin otetta.

Ruoste on varmastikin CMX:n kolmen tunnetuimman biisin joukossa, jos ei tunnetuin. Parisuhteen loppumisesta kertova biisi on erinomaisen kaunis, loistava esimerkki siitä mitä CMX voi parhaimmillaan olla. Hieno sovitus jousineen kaikkineen kuulostaa upealta, ja muodostaa melkoisen kontrastin sanoituksiin. Yrjänän herkän matala laulusoundi on äänitetty kerrassaan täydellisesti, kuten myös laulua säestävät kitarat. Kaikkine kerrostumineen kitarat, rummut (varsin yksinkertaiset, ellei jopa rumpukone), jouset ja laulu luovat kuulijalle totuutta yksinkertaisemman äänimaiseman, jonka selvittämisessä kuluu oma aikansa. Hifitestejä tehtäessä kiinnitän huomiota laulusoundin luonnollisuuteen, äänenväriin, koko soitinpaletin yhdessä toimimiseen ja tuntumaan kolmiulotteisuudesta. Ja ennenkaikkea, soinnin herättämään tunteeseen.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s