Testibiisi: Tenhi, Kauan

Bändi: Tenhi

Levy: Kauan

Kappale: Näkin laulu

Musiikkityyli: Folk

Formaatti: CD

Tidal linkki: https://tidal.com/browse/track/47881271

90-luvun loppupuolella aloittanut Tenhi teki yhden varsin mainion levytyksen. Nimittäin debyyttilevy Kauan on varsin onnistunut sekoitus folkia yhdistettynä rock -sävyihin. Levyltä löytyy useampikin hyvä biisi, ehdottomasti paras niistä on levyn ensimmäinen kappale Näkin laulu. Siinä erinomaisen melodinen ja kaunis kitaransoitto yhdistyy yksinkertaiseen mutta toimivaan rumpuosastoon, kuiskailevaan lauluun (onneksi, sillä herran puhdas laulu ei vakuuta) ja varsin onnistuneeseen, hieman 70-luvun ”laulavaan” bassonsoittotyyliin.

Kuulun siihen onnekkaaseen kansanryhmään joka on nähnyt Tenhin livenä. Keikka oli aikoinaan jossain Turun Humalistonkadulla sijaitsevassa liveravintolassa. Sieltä hankin myös Tenhin seuraavan levytyksen, EP:n Airut:ciwi. Valitettavasti mielestäni sama taika ei enää ollut tallessa, ja tämä julkaisu ei kovin monta soittokertaa soittimessani saanut. Tenhi on tehnyt vielä tuon jälkeen muutaman julkaisun, ja onneksi ne löytyvät Tidalista; täytyy tutustua.

Kuunnellessani testilaitetta tai -laitteistoa, kiinnitän Näkin laulun aikana huomioni muutamaan asiaan. Hieman hempeällä soundilla siunatun bassokitaran sekä rumpusetin bassorummun yhtäaikaiseen toimintaan, ja bassokitaran välillä aika matalallakin käyvän soiton kuulostelemiseen ja melodisuuteen. Muutenkin rytmiosasto on tässä kappaleessa tärkeässä osassa, rumpusetti on äänitetty erinomaisen luonnollisella soundilla jota on ilo kuunnella hyvällä laitteistolla. Jokaisen rumpusetin osan tulee hifilaitteistolla kuulua kunnolla, aina mainiota virvelisoundia myöten.

Kitaran tulee olla jouhevan melodinen, ja sen pitää soida pehmeästi. Tässä ei ole mukana usealla muulla levytyksellä olevaa ”pintakireyttä”.

Onnistuneella laitteistolla Näkin laulun taiten soitetut soittimet luovat yhdessä musikaalisen verkon jota on ilo kuunnella.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s