Testibiisi: Annica, Into dark

Bändi: Annica

Levy: Badly dreaming

Kappale: Into dark

Musiikkityyli: Hard rock

Formaatti: LP ja Tidal

Tidal linkki: https://tidal.com/browse/track/21104285

Annican lyhyt pyörähdys parrasvaloissa tapahtui 80-luvun lopulla. Annican ainokaiseksi pitkäsoitoksi jäi Badly Dreaming, ja lisäksi EP joka sisälsi hieman erikoisesti kappaleet Dreaming ja Badly. En tiedä mikä Annican kanssa meni vikaan, sillä Annicalla oli täysin kansainvälisen tason ääni, eivätkä biisitkään hullumpia olleet. Kunnollisen, osaavan tiimin kanssa Annicasta olisi ehkä voinut jotain tullakin.

Mutta tähän jäätiin, eikä sille mitään voi. On levyllä sentään kaksi oikein hyvää biisiä, Dreaming ja Into dark. Dreaming on hard rockia parhaimmillaan, Into dark taasen flyygelillä säestetty yksinkertainen slowari. Huomasin juuri että Annican LP on tullut Tidaliin oikein masters -versiona eli suuremmalla näytteenottotaajuudella varustettuna. Tai miten tuon nyt sitten sanoisikaan. Tosiasia on se, että Tidalin nykyinen versio soi loistavasti. En ole tätä Tidalista aiemmin tainnut tuutatakaan, olen kuunnellut älppäriä.

Laitoin tuohon Formaatti -kohtaan mystisesti sekä LP:n että Tidalin, johtuen siitä että molemmat tuottavat täysin tyydyttävän musiikkikokemuksen. CD:tä kannattaa varoa, sen soundit ovat todella tumput.

Into dark on mielenkiintoinen biisi parissakin suhteessa. Ensinnäkin se on hyvä näyte Annican persoonallisesta, loistavasti toimivasta laulutyylistä. Toiseksi se on mielestäni hyväsoundinen, vaikka laulujen kaiutus kulkee hyvän maun rajoilla. Flyygeli on äänitetty hyvin luomuna, ja siinä on välillä kovastikin dynamiikkaa – näiden palojen tulee toistua voimakkaina, vailla rajoituksia. Annican äänen taas hieman käheänä mutta kuitenkin niin että se soi.

Badly dreaming maksaa vinyylillä jo sen verran (Levykauppa äxässä 70€) että suosittelen Tidalia. Tuskinpa paljon menetätte.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s