Testibiisi: Suicide Commando, God is in the rain

Bändi: Suicide Commando

Levy: Implements of hell

Kappale: God is in the rain

Musiikkityyli: EBM

Formaatti: CD

Tidal linkki: https://tidal.com/browse/track/13228577

Suicide Commando on kiistatta yksi sähköisen, rankemman laidan EBM-genren esi-isistä (EBM=Electric Body Music). Jo 80-luvulla elektronisen musiikin tekemisen aloittanut Johan Van Roy, alias Suicide Commando, on tehnyt omanlaistaan uraa ja kehittänyt musiikkigenreä edelläkulkijan ottein. Suicide Commandon on genren korkeimmalla pallilla, eikä siltä kovin helposti putoa. Suicide Commandon ikihitti God is in the rain -biisi jyrää tonnin painoisilla biiteillä jotka yhdistetään syntikkamelodioihin ja julmaan, särötettyyn laulutyyliin. Harva elektronisen musiikin bändi pystyy samaan intensiteettiin ja vaikuttavuuteen kuin Suicide Commando. Vaikka et raskaammasta elektronisesta musiikista pitäisikään, kannattaa jo vaikka ihan yleissivistyksen takia tsekata kyseinen biisi. Tämä kalmankylmä kappale on edelleen osa Suicide Commandon livesettiä, ja tuskin sieltä kovin pian poistuukaan.

God is in the rain -biisiä kuunnellessa kiinnitän huomiota ”bassorummun” ja matalla operoivan syntikan toimintaan syväluotauksessa ja siihen että vokaalit levittyvät kaiuttimien ulkopuolelle. Monikerroksisten syntikoiden tulee toistua puhtaasti ja sopivalla intensiteetillä, varsinkaan päämelodia ei saa kuulostaa pehmeältä. Hifisysteemissä täytyy olla kohtuudella erottelukykyä että kaikki biisin asiat kuuluvat. Toimivassa järjestelmässä biisin hieman junnaava mutta tanssittava rytmisyys rullaa luonnollisen oloisesti eteenpäin kunnes vihdoin kuolee pois.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s