Levyarvostelu: Agonoize / 666 Degrees Below

Jo 2000-luvun alussa perustettu Agonoize on aina kuulunut raskaamman pään EBM:n keihäänkärkiin. Kyllä se vain niin on, että saksalaiset osaavat tämän genren, ei voi mitään. Agonoizen biisit tehdään lajille poikkeuksellisesti peräti kolmen jäsenen kesken. Liekö sitten tästä johtuvaa, mutta bändin ulosanti on yleensä poikkeuksellisen laadukasta.

Agonoizen täysin sähköinen musiikki koostuu tylystä, tamppaavasta rytmiosastosta, toimivia melodioita ampuvista syntikoista sekä Chris L:n raa’asta, efektoidusta laulusoundista. Välillä synteettisiä soundeja käytetään kitaramaiseen tapaan. Onkohan se yksi vetovoimatekijä? Soundimaailma on täynnä enemmän ja vähemmän kuuluvia syntetisaattorisoundeja sekä sekvensserien säksätystä, ja joidenkin toisten EBM-aktien harrastama kuivan askeettinen soundi on Agonoizesta kaukana. Agonoizen musiikissa on rikkautta, läskiä, kuolemaa, seksiä, verta, spermaa ja syntiä. Varsinkin sitä syntiä.

Erilaisten gootti- ja EBM-klubien soittolistoilla Agonoize on mellastanut jo vuosikausia. Tosin jokunen vuosi sitten olin jo huolestua, että onko Agonoize lopettanut, kun vuosien 2015-2018 aikana julkaisuja ei tullut lainkaan. Nyt sitten parin vuoden sisällä on julkaistu jo useampikin EP sekä yksi pitkäsoittokin.

666 Degrees Below EP jatkaa mallikkaasti Agonoizen onnistuneiden julkaisujen sarjaa. Tämä EP sisältää kaksi täysin uutta biisiä, joista Angst ist Macht on itse asiassa jopa parempi kuin nimibiisi. Niiden lisäksi mukana on neljä varhaisempaa biisiä, joista julkaistaan nyt uudet remixit. Nachtmahrin näkemys Dein Gott -kappaleesta on erinomainen, ja myös Nachtblutin versio Komakindista on äärimmäisen onnistunut.

(Juttu on julkaistu alunperin https://imperiumi.net -mediassa)

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s