Testi: Furutech ASB2-ion ja ASB-1 levyharjat

En liiemmin harrasta luksustuotteita. Minulla ei ole kallista kelloa, vaatteeni eivät edusta kalliita brändejä, autoni on Toyota Avensis vuodelta 2013. Äänentoistolaitteistoni on mielestäni kohtuullisen hyvätasoinen, mutta erityistä luksusta edustavia merkkejä kuten vaikkapa Accuphasea tai McIntoshia ei löydy. Käytän peruslaadukkaita laitteita, joista suurta osaa on modaamalla parannettu Ehkä lähimmäksi luksusta pääsee Linn -merkkinen levysoittimeni, johon olen hankkinut käytettynä varsin laadukkaita komponentteja, kuten esimerkiksi Radikal -virtalähteen ja -moottorin. Jossain määrin lähelle luksustasoa ehkä päästään kaapelipuolella, josta löytyy muunmuassa niin Furutechia kuin Telluriumiakin.

Kun minulle tuli mahdollisuus kokeilla Furutechin yhdistettyä levyharjaa/ionisaattoria, otin sen mielelläni kokeiluun, mutta nyt ollaan kyllä siellä luksuspuolella. Tämä tuote nimittäin kustantaa yli 400 euroa. 

Ja kyseessä on siis tuote, joka on toisesta pästään hieman pensselimäinen levyharja, ja toisessa päässä on “ionisaattori”, jonka pietzoa naksutellaan levyn päällä, kun levy pyörii. Ionisaattorin on tarkoitus vähentää levyistä staattista sähköä, ja tämän taas pitäisi vähentää tästä sähköisyydestä johtuvaa napsumista.

Tuotteesta on myös edullisempi versio, jossa on pelkkä levyharja, ilman ionisaattoria. Tämä versio kustantaa hiukan yli 200 euroa. Ei ihan pieni hinta levyharjasta sekään.

Levyharjan sanotaan sisältävän mullistavia Mitsubishin kehittämiä hiilikuituharjaksia (vähän vaikea suomentaa….), ja jotain muunlaisiakin kuituja joilla levystä saadaan pölyt ja epäpuhtaudet mahdollisimman hyvin pois. Näistä teknisistä asioista en osaa sanoa juuri sen enempää, mutta harjan tuntuna on kerrassaan uskomattoman upea. Se on silkkinen, pehmeä ja todellakin tuntuu luksukselta. 

Olen nyt kokeillut molempia versioita. Ionisaattoriversiota olen napsutellut levyjen päällä, mutta en ainakaan omilla levyilläni ole huomannut sen kummempaa vaikutusta. Napsuvat levyt napsuvat edelleen, eikä edes levypesurissa käyttäminen niiden kohdalla auta tilannetta. Joten ongelma lienee itse levyssä, eikä siihen tietenkään voi tällä ionisaattorilla auttaa. Mutta muutenkaan en ole juuri sen kanssa saanut aikaan kuultavia vaikutuksia, joidenkin levyjen kohdalla olin huomaavivani napsumisen vähentymistä, mutta mitään faktaa en osaa sanoa. Joten tämä ionisaattoriversio saa omalla kohdallani jäädä hankkimatta. En tietenkään voi sataprosenttisen varmasti sanoa että se olisi hyödytön, sanon vain että itse en sillä huomannut olevan vaikutusta.

Sen sijaan ihastuin levyharjaan. Kuten jo kerroin, sen tuntuma on aivan uskomattoman upea. Lisäksi se oman kokemukseni hoitaa erinomaisen hyvin itse pääasian, eli pölyn poistamisen levyn pinnalta. Ja käyttöfiilis on todellakin luksusmainen, suihkiminen tuottaa jollain maagisella tavalla suunnatonta tyydytystä.

Olen nyt jonkin aikaa käyttänyt tätä levyharjaversiota, enkä millään raaski siitä luopua. Furutechin huiskan jälkeen tavallisen levyharjan käyttäminen tuntuu kovin arkiselta, ja jää jotenkin tuntuma, että Furutech hoitaa tehtävänsä paremmin.

Viimein sain tehtyä päätöksen, ja hankin tämän harjaversion. Kun sitä on kerran käyttänyt, muut samaan käyttötarkoitukseen tehdyt tuotteet tuntuvat suorastaan pelottavilta. Tiedän, tämä on todellakin sitä luksusta, mutta olkoon. Harjan oletettavissa oleva käyttöikä lienee hyvinkin monia vuosia, joten vaikka hankintahinta kuulostaakin hurjalta, ei se kuitenkaan vuotta kohden ole kovin paljon. Hullumpaankin asiaan voisi rahansa käyttää.

https://www.furutech.com/2021/04/02/20579/

https://www.furutech.com/2018/07/25/17309/

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s