noitalinna huraa! peräseinäjoen teräsmies

Testibiisi: Noitalinna huraa! Peräseinäjoen teräsmies

Noitalinna Huraa! Peräseinäjoen teräsmies

Bändi: Noitalinna Huraa!

Levy: Kolinaa

Kappale: Peräseinäjoen teräsmies

Musiikkityyli: Rock

Formaatti: Qobuz CD Quality

Minähän ehdin juuri äsken julkaista tässä testibiisi -listassa jo lähes normaalin biisin, niin mennään sitten äkkiä pois mukavuusalueelta. Noitalinna huraa! -bändistä olen jo taannoin kirjoittanut oikein bändiesittelyn. Tämä mainio, pieni orkesteri on vuosien saatossa tehnyt itseasiassa aika paljonkin musiikkia. Ensitutustumiseni oli tietysti klassinen Pikkuveli, mutta jonkun vuoden kuluttua näin oikein telkkarista Peräseinäjoen teräsmies -kappaleesta tehdyn musiikkivideon.

No, esittelyt on hoidettu (huomatkaa tsekata nuo yo. linkit). Mennään itse kappaleeseen. Biisi alkaa oikein kauniisti, sähkökitaran johdattamana rock/pop -bändin instrumentit tulevat mukaan, ja homma lähtee käyntiin. Minulla ei ole mitään tietoa, miten Noitalinna huraa! on onnistunut loihtimaan erinomaisen hyvät soundit lähes kaikille levyilleen. Valitettavana poikkeuksena tästä säännöstä on bändin 2000-luvun tuotanto, joka syystä tai toisesta on tuon sounditaian kadottanut. Esimerkiksi Roskaprinssi -EP:ltä löytyvä erinomainen Ehkä muistat kuulostaa korkeintaan ”ok” -tasoiselta näin soundimielessä.

Mutta, jatketaan Peräseinäjoen teräsmies -biisin kanssa. Bändi kuulostaa erinomaisen orgaaniselta; urut, rummut, basso, kitara, laulu. Kaikki on luonnollisen kuuloista, tässä on suorastaan livemäinen tunnelma. Rauhallisuus ja luonnollisuus ovat laatusanat jotka nousevat mieleen. Kun riittävästi kahvaa sopivalla setillä, kuulostaa jo lähes siltä kuin bändi itse olisi pääpaikalla. Rumpusetin lautanen on aito, metallinen, kaunis ja heleä. Miespuolinen laulu on tallennettu elämänmakuisesti, mitään liioittelematta tai vähentämättä. Se vain on, ja kertoo hieman naivistista mutta positiivista, hauskaa tarinaa. Ja voin vain ihailla bändin soittajien jotenkin erityisen lämmintä suhtautumista soitantaan. Tällaisia biisejä ei tehdä enää.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s