Käytössä oleva laitteisto

Testit tehdään, jos ei muuta mainita, seuraavalla laitteistolla:

-Levysoitin Linn Sondek LP12 Majik, Radikal -virtalähteellä, Akito -äänivarrella, Karousel -laakerilla ja Linn Krystal -rasialla

-Graham Slee Elevator EXP step up-muuntaja & Graham Slee Reflex M RIAA, Radika Akustik Systemsin modifioimana

-CD-soitin Consonance reference CD 2.2

-Striimeri / DAC: Naim ND5 XS 2 (11/2023 lähtien)

-(Ennen 11/2023) Striimeri on Bluesound node 2i. Kaiutinkuuntelussa käytän Anthemin DACia, kuulokekuuntelussa Focal Archen DACia. Molempien DACien soundi on hyvinkin identtinen, ne käyttävät saman valmistajan piirejä.

-Anthem AVM 60 etuvahvistin, Radika Akustik Systemsin modifioimana

-Proceed AMP2 päätevahvistin, Radika Akustik Systemsin modifioimana

-System Audio Explorer Master -kaiuttimet, Radika Akustik Systemsin modifioimana

-Subbarreina 2 x REL HT/1205 MK II

-Kaiutinjohtoina Tellurium Q ultra black tuplana

-Kuulokesysteeminä Focal Clear & Focal Arche kuulokevahvistin

Lisäksi on erinäisiä väli- ja sähköjohtoja. Suurin osa RCA-johdoista on Chordin Shawlinea. Sähköt osasta laitteita puhdistaa Isotek Gemini. Virtajohdot etu- ja päätevahvistimelle ovat Furutechia.

5 kommenttia artikkeliin ”Käytössä oleva laitteisto

  1. Tervehdys!

    Hienoa nähdä miten hyvä äänilähde sinulla on siellä!
    Neuvona vinkkaisin, että vie ainakin levysoitin ja RIAA vahvistin ohitse sähkönpuhdistimen. Uskon sen kuristavan musiikkia. Ja se voi olla myös osasyynä siihen, ettet ole huomannut Sleen häiriöitä vähentävää vaikutusta.

    Ja vastauksena pohdiskeluusi kerron, miksi hyvä phonovahvistin vähentää häiriöääniä levyltä: Ei se vähennäkään. Mutta normaalit, heikompilaatuiset phonovahvistimet lisäävät niitä. Tämä tapahtuu yllättävää tietä. Nimittäin, kun neula ohittaa pölykarvan tai pienen naarmun poikasen vinyylissä, on levyn nopeus niin suuri, että seuraava ääni on niin lyhyt ettei korva ehdi reagoimaan siihen. Normaali heikompi RIAA vahvistin menee otoltaan tukkoon ja siksi pitkittää näitä lyhyitä ääniä, jolloin korva ehtii reagoimaan niihin. Ja koemme kuulevamme ne clicks and pops sieltä. Maailma on täynnä jännittäviä asioita, joista vain harvat tietävät enemmän. Ja esim. Hifiharrastajien forumilla aika harva jaksaa olla edes kiinnostunut musiikintoiston laadusta sen vertaa, että muutamien valmistajien parempi tietämys kiinnostaisi.

    Hyvää jatkoa harrastuksessasi ja Hyvää Alkanutta Vuotta!

    Liked by 1 henkilö

  2. Oikein iso kiitos kommentistasi Ossi! Tämän tyyliset kommentit ovat niitä parhaita, joissa pääsee jonkun toisen pitkän kokemuksen kautta kokeilemaan asioita. Otan asian välittömästi kokeiluun ja kerron tuloksista.

    Tykkää

Jätä kommentti